Elize
Hulscher

Kandidaat #6 gemeenteraadsverkiezingen 16 maart 2022

Focus:

  • de volgende generatie

  • grensoverschreidende aanpak


Loopbaan

  • Interim kwaliteidsadviseur en procesbegeleider - BeeBold B.V.

  • Bestuurder - Kwaliteitskring Twente


Opleiding

  • Organisatiekunde - Universiteit Amsterdam

Wie is Elize?Ā 
Ik ben Elize Hulscher, 53 jaar, geboren en getogen in Enschede als dochter van een ondernemer. Na mijn middelbare school heb ik eerst Commerciele Economie gestudeerd en ben vervolgens afgestudeerd als organisatiekundige aan de Universiteit van Amsterdam. Ik was een actief lid in de studieverenigingen en heb menige rondleiding bij interessante bedrijven georganiseerd. In een tussenjaar heb ik gewerkt en gereisd in het Midden Oosten en Azie. Ik vond het erg interessant om te ervaren hoe belangrijk het is om met elkaar te kunnen communiceren. Toen ik in Den Haag ging wonen ben ik daarom taal- en cultuurles gaan geven aan buitenlandse vrouwen die geen Nederlands spraken. Het kunnen communiceren met anderen maakte ze zelfstandiger en gaf ze zelfvertrouwen. Ik was met veel plezier hun toegang naar de Nederlandse samenleving.

Sinds 2009 woon met mijn man en twee zonen in Lonneker, waar we het erg naar onze zin hebben. In een mooie groene omgeving en met familie in de buurt genieten we van de festivals, sportevenementen en andere activiteiten in en om het dorp.

Dagelijkse bezigheden
Ik werk als interim kwaliteitsadviseur en procesbegeleider voor BeeBold B.V. In mijn dagelijkse werk ondersteun ik gemeenten en mkb bij het optimaliseren en digitaliseren van hun processen. De afgelopen jaren heb ik bij gemeenten in Noord- en Oost Nederland met plezier gewerkt aan het verbeteren van hun bedrijfsvoeringsprocessen. Doel van deze opdrachten is het effectiever inrichten van de dienstverlening in het Sociaal Domein, zodat inwoners snel en juist worden geholpen. In mijn opdrachten fungeer ik als spil tussen de uitvoerende medewerkers en de ICT, waarbij het belangrijk is de juiste vragen te stellen en deze effectief te vertalen in functionele eisen. Mijn analytische blik gecombineerd met communicatieve en persoonlijke stijl maken dat ik goed benaderbaar ben en snel tot de kern kan komen. Door heel praktisch te werken, kunnen de processen snel en eenvoudig worden ingericht en uitgevoerd. Ik houd van diversiteit en leer graag. Doordat ik zowel voor gemeenten als voor mkb bedrijven ISO- certificeringstrajecten uitvoer, combineer ik de best practices uit verschillende culturen in mijn opdrachten.

Als bestuurder van de Kwaliteitskring Twente en het Landelijk kwaliteitsnetwerk organiseer bedrijfs- en themabijeenkomsten met als doel de deelnemers elkaar beter te leren kennen en kennis uit te wisselen over het vakgebied. Het in contact brengen van de juiste personen met elkaar geeft me elke keer weer een goed gevoel.

Politieke motivatieĀ 
Ik ben kandidaat Gemeenteraadslid voor Volt, omdat ik de standpunten van Volt wil uitdragen en wil omzetten in realiteit. Politiek gaat om wat je doorgeeft aan de volgende generatie, daar wil ik graag praktisch aan bijdragen. Ik vind het belangrijk dat inwoners die afhankelijk zijn van de overheid met vertrouwen worden behandeld. Kijk naar de mogelijkheden op het gebied van onderwijs en zet beleid gericht in op inclusiviteit. Door het ontwikkelen van (vooral) vrouwen, bieden we een gezin meer toekomst. Het is belangrijk alle inwoners van Enschede een menswaardig bestaan te garanderen vanuit vertrouwen. Dit bereiken we ook door te zorgen voor een gezonde economie. Voldoende werkgelegenheid op alle niveaus maken het voor alle inwoners interessant om onze stad leefbaar te houden. Digitalisering van de overheidsdiensten en een grenzeloze arbeidsmarkt kunnen hierbij helpen.

Een grensoverschrijdende aanpak is nodig om goed gebruik te maken van de mogelijkheden om de arbeidsmarkt te vergroten en de economie te laten groeien. Ik geloof in het Europese gedachtengoed van Volt. Daarom ben ik lid geworden en heb meegeschreven aan het beleids- en verkiezingsplan. Volt geeft energie en daadkracht. Wij willen samenwerken, vooruit kijken en praktisch handelen. Dit is mijn manier van werken en leven. Door mijn kennis en ervaring en mijn praktische analytische instelling denk ik een goede bijdrage te kunnen leveren aan het bestuur van deze stad. Mijn stad, al 53 jaar!