Iris
Allijn

Kandidaat #4 gemeenteraadsverkiezingen 16 maart 2022

Focus:

  • Klimaat

  • Onderwijs

  • Euregio


Loopbaan

  • Onderzoeker en docent Biomedische Technologie - Universiteit Twente

  • Postdoc - Universiteit Twente

  • PhD kandidaat nanomedicijnen - Universiteit Twente


Opleiding

  • Biomedische wetenschappen - Universiteit Utrecht

“In mijn dagelijks werk als onderzoeker kijk ik kritisch naar de betrouwbaarheid van informatie en de juistheid van de daaruit getrokken conclusies. Deze vaardigheid zou ik ook graag inzetten voor de gemeente. Naar mijn mening speelt de waan van de dag momenteel een te grote rol in de besluitvorming. De belangrijkste thema’s waar ik mij op wil richten zijn het klimaat, onderwijs en de Euregio."

Wie is Iris?
Mijn naam is Iris Allijn en ik ben 35 jaar. Ik ben geboren in Amsterdam, maar woon inmiddels al tien jaar met veel plezier in Enschede samen met mijn vriend en twee kinderen. En we zijn van plan om dat nog heel lang vol te houden.

Om mijn hoofd leeg te maken of om juist goed na te denken, loop ik graag hard door het prachtige buitengebied van Enschede of verken ik verschillende wijken van de stad. Wellicht zie je mij in mijn Volt kleding voorbij rennen!

Ook zit ik graag met mijn handen in de aarde om van onze tuin een weelderig en groen paradijsje te maken. Daarnaast help ik mee met het opbouwen en onderhouden van de schoolmoestuin. Hierbij begeleid ik ook de kinderen en vertel ik ze leuke dingen over het leven in de moestuin. Als kind van een bioloog heb ik de liefde voor de natuur met de paplepel ingegoten gekregen. Daarom maak ik mij hard voor het klimaat en vergroening van de stad.

Onderzoek en onderwijs
Ik heb biomedische wetenschappen gestudeerd in Utrecht. Voor onderzoek heb ik in Aberdeen en New York City gewoond. Vervolgens ben ik in Enschede gepromoveerd op het gebied van nanomedicijnen. Leuk om te weten: de techniek die ik toen gebruikte om mijn medicijnen op de juiste plaats in het lichaam af te leveren is vergelijkbaar met de manier die het Pfizer Corona vaccin gebruikt.

Momenteel werk ik als onderzoeker aan de Universiteit Twente. Ik sta dus veel in het lab. Daarnaast verzorg ik onderwijs binnen de opleiding Biomedische Technologie. Ik vind dit erg leuk om te doen en ben er - ook in het algemeen - van overtuigd dat je met goed onderwijs de basis legt voor een mooiere samenleving.

Politieke motivatie
Naar mijn mening speelt de waan van de dag momenteel een te grote rol in de politieke besluitvorming. Juist nu moeten we toekomstbestendig plannen en handelen. Ik vind het belangrijk dat beleidsplannen (wetenschappelijk) onderbouwd zijn en dat de juiste kennis wordt ingezet op belangrijke thema’s en dat dit ook goed wordt begrepen. In mijn dagelijks werk als onderzoeker kijk ik kritisch naar de betrouwbaarheid van informatie en de juistheid van de daaruit getrokken conclusies. Ik zou deze vaardigheid graag inzetten voor de gemeente.

Daarnaast handelt Volt in heel Europa vanuit dezelfde waarden en werken we Europees samen, zodat we grote problemen, zoals de klimaatcrisis, het hoofd kunnen bieden. Als kandidaat gemeenteraadslid wil ik mij graag inzetten voor Volt in Enschede, zodat we lokaal in deze grensgemeente een begin kunnen maken aan oplossingen voor grote grensoverschrijdende problemen. De belangrijkste thema’s waar ik mij op wil richten zijn het klimaat, onderwijs en de Euregio.