Luc
Blokhuis

Kandidaat #5 gemeenteraadsverkiezingen 16 maart 2022

Focus:

  • Duurzaamheid

  • Europa

  • Open & transparante overheid


Loopbaan

  • Opticien - Goor

  • Ondernemer onSquare


Opleiding

  • Opticien & contactlensspecialist - Deltion College Zwolle

Wie is Luc?

Mijn naam is Luc Blokhuis, 29 jaar, geboren en getogen in Hengelo. Ruim drie jaar geleden heb ik een huis gekocht in het mooie Enschede. Hier woon ik samen met een oud-student, die de zolderkamers huurt. Ik heb de opleidingen tot opticien en contactlensspecialist gevolgd, beiden aan het Deltion College te Zwolle. In mijn vrije tijd ben ik actief in een koor, waar ik tevens deel uitmaak van het dagelijks bestuur. Verder ben ik graag in de keuken om (exotisch) te koken, met mooi weer zit ik op de wielrenfiets. Op de vrije avonden trek ik mij graag terug om te darten en/of te gamen.

Dagelijkse bezigheden

In het dagelijkse leven reis ik elke dag op en neer naar Goor, waar ik werk in een optiekwinkel. Hierbij ben ik niet alleen aan het oogmeten, maar tevens zorg ik voor reparaties en het slijpen van glazen. Tevens verzorg ik een deel van de financiële administratie. Daarnaast ben ik ondernemer vanuit huis. Ik verzorg voor kleine ondernemers in het hele land hun website. Deze websites probeer ik vervolgens gunstig geplaatst te krijgen in Google. Op de wedstrijddagen van FC Twente ben ik barhoofd van een Kiosk. Elke wedstrijd is het opnieuw weer een uitdaging om alles zo soepel en spoedig mogelijk te laten verlopen.

Politieke motivatie

Als dertienjarige puber kon ik mij ontzettend opwinden over beleid van de overheid. “Later als ik groot ben, zal ik het allemaal anders doen.” Wat baalde ik dan ook dat één dag voor mijn 18e verjaardag er Tweede Kamer verkiezingen waren. Nu moest ik nog eens vier jaar wachten met stemmen.

In die tijd, kon ik dan mooi op zoek gaan naar een politieke partij die bij mij past! En daar sluit ik mij dan bij aan. En dan zal ik laten zien hoe het moet. Echter, dit woekerende vuur werd in de wirwar van partijen teruggedrongen tot een waakvlammetje. Ik wist dat ik geen partij ging vinden waarbij ik mijn standpunten één op één kon terugvinden, maar er was ook niet één specifieke partij waarbij ik mij echt thuis voelde.

Nu is het “later”, nu ben ik groot! Nu bestaat er een partij waarbij duurzaamheid, Europa en een open en transparante overheid belangrijk zijn! En ík kan ook nog eens meedenken op elk vlak wat mij aanspreekt. De politieke partij Volt is een partij die graag duidelijk wil zijn voor iedereen en daar wil ik mij graag mee identificeren.

Luc Blokhuis.mp4