Michelle
Meijer

Lijstduwer #10 gemeenteraadsverkiezingen 16 maart 2022

Focus:

  • Toekomst voor deze generatie

  • Klimaatcrisis

  • Betaalbare woning


Opleiding

  • Biomedische Technologie BSC student - Universiteit Twente


Wie is Michelle?
Ik ben Michelle Meijer, 22 jaar, geboren in Bangkok en getogen in Almere en Heemstede. Sinds ruim drie jaar woon ik in Enschede voor mijn studie in een studentenhuis met 5 gezellige huisgenoten, waar ik het erg naar mijn zin heb. In mijn vrije tijd kook ik graag en vind ik het leuk om te lezen.

Dagelijkse bezigheden

Op dit moment ben ik bezig met het afronden van mijn studie Biomedische Technologie aan de UT en hoop na de zomer te starten aan een pre-master Technische Geneeskunde. Ik ontwikkel me graag naast mijn studie en ben dan ook erg actief in het Enschedese studentenleven. Zo ben ik actief (geweest) in verschillende commissies binnen mijn vereniging Audentis, dispuut Sabella, studievereniging Paradoks, bij de Enschedese studentenafdeling van Amnesty International en sinds een tijdje dus ook bij Volt Twente!


Politieke motivatie

Als tiener vond ik politiek nooit echt interessant en vond het altijd maar een ver-van-mijn-bed-show. Toch kwam ik erachter dat niets minder waar is: voor mijn generatie liggen zaken als een vast contract en een betaalbare woning steeds verder buiten handbereik. Ook de klimaatcrisis is één van de grootste problemen, al dan niet het grootste probleem waar mijn generatie tegenaan loopt. Allesbehalve een ver-van-mijn-bed-show dus! Daarom ben ik me vanaf mijn 18e meer gaan verdiepen in politiek en ik begon het steeds interessanter te vinden. Inmiddels kan ik zeggen dat politiek toch wel een redelijk uit de hand gelopen hobby is geworden. Na een tijd wilde ik mijn nieuw gevonden hobby politiek eens actief in plaats van passief gaan uitvoeren. Daarom ben ik, zoals de meeste Twentse Voltleden, vlak na de verkiezingen lid geworden, waarna ik al vrij snel policy co-lead van Enschede werd.

Voor mij brengt Volt een vernieuwde vorm van politiek met zich mee. Soms vind ik politieke debatten meer weghebben van een dramaserie, waarbij de nadruk ligt bij wat de ander fout doet in plaats van dat er aandacht is voor het daadwerkelijke probleem. Volt voert juist constructieve, progressieve en genuanceerde politiek. Zowel landelijk als lokaal is dit denk ik hard nodig. Ook in Enschede! Daarom wil ik me hard inzetten om ervoor te zorgen dat Volt in de gemeenteraad komt!