Thomas
Hazewindus

Kandidaat #7 gemeenteraadsverkiezingen 16 maart 2022

Focus:

  • bouwen en wonen

  • duurzaamheid

  • onderwijs

  • economie


Opleiding

  • Business Administration MSC student - Universiteit Twente

  • Technische bedrijfskunde BSC - Universiteit Twente

"Jongeren krijgen de rekening gepresenteerd voor de grote maatschappelijke problemen van deze tijd, zoals de klimaatcrisis, de woningcrisis en toenemende ongelijkheid in het onderwijs en de arbeidsmarkt. Het is tijd dat jongeren aan de politieke tafel aanschuiven om positieve, progressieve, duurzame oplossingen te ontwikkelen voor de uitdagingen van nu en de toekomst."

Wie is Thomas?

Hoi! Ik ben Thomas, 24 jaar en iets meer dan vijf jaar trots inwoner van Enschede. Ik ben opgegroeid in Hoorn, na mijn eindexamen ben ik naar Enschede verhuisd voor mijn studie. Ik heb de bachelor Industrial Engineering aan de UT afgerond, inmiddels ben ik bezig met mijn master, Business Administration. Mijn grote passie is sport, zowel om zelf te doen of als fan te volgen. Ik speel rugby bij ERC’69 en ben loop regelmatig hard door de prachtige omgeving van Enschede. Ik kijk graag naar Formule 1, support het Schotse rugbyteam en natuurlijk FC Twente.

Dagelijkse bezigheden

Ik studeer met veel plezier Business Administration aan de UT. Naast mijn studie ben ik ook erg actief in Enschedese studentenleven. Zo ben ik actief bij mijn studievereniging Stress, waar ik in 2018-2019 een bestuursjaar heb gedaan en ben ik actief in de medezeggenschap van de universiteit. Twee jaar geleden had ik een zetel in de universiteitsraad namens UReka en momenteel zit ik in de faculteitsraad van de faculteit BMS. Verder kun je mij regelmatig vinden achter een van de servicedesks op de UT, waar ik een bijbaan heb om de huur te betalen. Ik woon samen met elf huisgenoten in een heel gezellig studentenhuis op de campus van de UT.

Politieke motivatie

Ik merk in mijn omgeving dat veel van mijn leeftijdsgenoten tegen andere, grotere problemen aanlopen dan mijn ouders vroeger. Het grootste probleem waar mijn generatie en de generaties na mij tegen aan gaan lopen is uiteraard de klimaatcrisis. Verder is het vinden van een betaalbare woning is heel erg moeilijk geworden, de studiedruk is onder andere door het leenstelsel enorm toegenomen en financiële zekerheid is voor veel van mijn leeftijdsgenoten ver weg doordat ze een nulurencontract hebben. Door toenemend populisme, nationalisme en handelen uit eigenbelang raken de oplossingen voor deze issues steeds verder uit zicht.

Om tot een oplossing voor deze problemen te komen, geloof ik dat er een nieuwe generatie in de politiek op moet staan. Een positieve, pragmatische generatie, die voor het vinden van oplossingen buiten de (lands)grenzen durft te denken. Toen ik met Volt in aanraking kwam, was ik gelijk enthousiast. Het jonge, duurzame en toekomstgerichte karakter van de partij sprak me enorm aan. In de eerste maanden van 2021 ben ik lid geworden en heb ik mij aangesloten bij het policy team, waarin ik me bezig heb gehouden met het ontwikkelen van goede ideeën voor Enschede op het gebied van bouwen en wonen, duurzaamheid, onderwijs en economie. Het lijkt mij enorm tof om deze plannen ook te gaan uitvoeren, daarom heb ik mezelf kandidaat gesteld voor de gemeenteraad!