Ons verhaal

Volt in Enschede

Volt doet mee aan de gemeenteraadsverkiezingen in Enschede! Maar wat moet je als Europese partij in de gemeente? Nou, jouw stem laten horen! In jouw dorp of stad, in Nederland en in Europa. We brengen de Europese gedachte van Volt naar Enschede en zijn daarmee onderdeel van een groot progressief internationaal netwerk.


Stem je op Volt, dan stem je voor...

… schreeuwen om nuance

Veel politici verkopen angst. Angst voor de ander. Angst voor verandering. Angst voor Europa. Nog nooit is angst de motor geweest van vooruitgang. Angst leidt enkel tot stilstand. Maar wie durft te dromen, kan bergen verzetten. Volt gelooft dat het tijd is voor een nieuwe generatie in de politiek. Dat het tijd is voor nuance, ambitie en verbinding.

verbinding

Wij zorgen voor verbinding met Enschedeërs, met de maatschappij waarin wij leven en met de toekomst. We willen een actievere burgersamenleving met gelijke kansen en gedeeld geluk. Waarbij het gesprek centraal staat. We houden het positief, gaan niet in op verschillen maar kijken naar overeenkomsten. Zo willen we het vertrouwen in de gemeente, de politiek en de maatschappij herstellen.

een nieuwe generatie in de politiek

Te lang hebben we geprobeerd om de problemen van nu op te lossen met de ideeën van gisteren. Het is tijd voor nieuwe ideeën die passen bij de 21e eeuw. Dit betekent openstaan voor samenwerking en een sterke, effectieve Europese Unie. Dit betekent luisteren naar alle generaties en investeren in jonge mensen.

… Europees denken, lokaal doen


Uitdagingen zoals woningnood, de energietransitie of de coronacrisis zijn uitdagingen waar heel Europa mee te maken heeft. Voor Volt staat samenwerking over grenzen centraal. We halen de beste ideeën uit Europa naar Enschede om onze gemeente beter te maken.

Volt Twente
Volt Enschede is onderdeel van Volt Twente, een actieve club mensen met verschillende achtergronden, van verschillende afkomst en leeftijd. Volt Twente heeft op dit moment ongeveer 250 leden. De organisatie bestaat sinds 2018 en groeit nog steeds.